Liberta


After about 350 years, I sat on the bike again. And it also already has about a 350 years.
Except the day when these pictures were taken, I dared got on the bike before. And it was a 3 km road from the village of my father into the neighboring village to the store. On the way I saw three sparrows killed by car, 2 dead hedgehogs and I almost lost my soul. But so it goes when someone doesn´t have fitness.

And after this experience, I told myself that I should sit on the bike a little more often. And so to my Wishlist appeared the retro bike (if anyone wanted to buy me it on my birthday).
And now to my second bicycle experience. I tell you, sit after such a long time on a bicycle seat (although for the second time) is really an experience. Firstly, one realizes how is unable and your hands tremble. Secondly, appears again the delights of the wind blowing in your hair and get back childhood memories when the bike sped like on the race. Well and last, remembers one thing (but it applies only to those who can still remember and have the opportunity to experience these bicycle grandmother named Liberta), the bumpy surface prefer be avoided. Otherwise there is the delicate problem you have to sit :)

SK: Asi po 350-tich rokoch som znovu sadla na bicykel. A ten tiež už má asi tak 350 rokov. Okrem dňa, kedy boli urobené  tieto fotky som sa odvážila vysadnúť na bicykel ešte predtým. A to bola 3km cesta z dediny môjho otca do susednej dediny do obchodu. Po ceste som videla 3  zrazené vrabce, 2 zdochnutých ježkov a takmer som vyplula dušu. No tak to chodí,keď niekto nemá kondičku.
A po tomto zážitku som si povedala, že by som na bajk mala vysadať trochu častejšie. A tak sa na mojom wishliste objavil aj retro bajk (to keby mi ho chcel niekto náhodou kúpiť na narodky). 
A teraz už k môjmu druhému bicyklovému zážitku. Poviem vám sedieť po  tak dlhej dobe na sedanke bicykla (aj keď už po druhý krát)  je fakt zážitok. V prvom rade si človek  uvedomí aký je nemožný a trasú sa mu ruky. V druhom rade znovu objaví pôžitky z vetra vejúceho vo vlasoch a vrátia sa mu späť spomienky z detstva, kedy uháňal na bajku doslova o preteky. No a v poslednom rade si spomenie ešte na jednu vec (ale to sa týka len tých, ktorý si ešte pamätajú a mali možnosť zažiť tieto bicyklové babičky menom Liberta), že hrbolatému povrchu sa radšej treba vyhýbať. Inak hrozí, že budete mať jemný problém sa posadiť :)

tee,  skirt: TextilHouse (secondhand) / scarf, byke: vintage / snekers: DC







Photo by Viktor, styling by me:

7 komentárov:

  1. Super článok. :) Čo mi pripomína, že minulý týždeň som tiež bola na bajku po strašne dlhej dobe. :D A fotky sú krásne ako vždy. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Liberta je super, na té jsem se jako děcko něco najezdil =)). A retrobike by se líbil i mě..jen kdybychom to měli kde schovávat =(, sklep nemáme =(

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  3. That skirt is my favorite! love the location!

    kisses
    http://shinkusara.blogspot.nl

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :D ajaj Foxy, to jsme na tom stejně. Moje kondička je absolutně nulová :D Obdivuju, že i tak máš retro bike na wishlistu. Jinak smekám před outfitem. Vždycky jsem si myslela, že hořčicově žlutá barva zrzkám nesluší. V kombinaci s tou zelenou, pecka! :)

    PS: Zvu tě na svoji maličkou giveaway.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť