Snail pet

 

SK: Už toľko krát sme premýšlali nad tým, aké zvieratko by sme si zadovážili, ale stále sa nám to ešte nezdá vhodné. Jedna vec je, že stále nebývame sami, takže sa toto rozhodnutie netýka len nás. Druhá je, že chlapci sú stále ešte malý a niesom si celkom istá či by sa dokázali zodpovedne postarať o domáceho maznáčika.

Faktom však zostáva, že zvieratká zbožňujú a časom nás to neminie. 
Deti sú deti a tak ich poteší hocijaké zvieratko. A my sme našli (doslova) vhodného kandidáta na naše prvé domáce zvieratko. Vidíte dobre, je to slimák :) Chlapci ho úplne milujú a dokonca ho chudáka stále nosia zo sebou (čo sa mu asi veľmi nepáči). Je mi celkom jasné, že toto zvieratko u nás veľmi dlho nepobudne (už aj kvôli nemu samotnému), ale chlapci majú svoju prvú skúsenosť zo starostlivosťou o zvieratká. Musím povedať, že sa starali svedomito a mysleli na všetko. Akúrít im trošku stále unikal fakt, že slimák je predsa len zvieratko zviknuté na vonkajšie prostredie a potrebuje teda byť vonku. 
Nakoniec to ale dopadlo dobre aj pre mojich chalanov (tí sa zmierili s faktom, že slimák domácie zvieratko nebude, ale keď budú mať ozajstného domáceho maznáčika, tak sa o neho musia veľa starať) a aj pre slimáka, ktorého sme večer spokojne uložili do trávy na dvore :)
Máte nejaké skúsenosti s deťmi a zvieratkami?

EN: We are thinking about buying a pet for our boys. But we still cann´t do this. 1. becouse it´s not just about us, 2. I don´t know if my boys can handle it.
So we foudn one pet. Yes, you seen right. It´s snail. Boys love him and took care of him all day. And in the evening they laid him to sleep on the graas.
Have you any experience with kids and animals?


necklace by Pupa Art
jacket by Textil House (secondhand) / sweater by Benetton



jackets & my jenas by Textil House (secondhand) / my sweater is vintage / his sneakers: Adidas / his pants: H&M
shirt: H&M
Photo by Viktor, styling & edit by me:

3 komentáre:

  1. U nas sme detom kupili vtáčika, no dopadlo to tak, ze sa o nho nakoniec starala babka s detkom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem měl rybičky, křečka, želvu.. Ten křeček je asi taková nejlepší volba (nebo morče). Krmit ho, měnit piliny, pomazlit se s ním..to s rybičkou nemůžeš =D, navíc při čištění akvárka to bez dospělé pomoci asi moc nejde..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Synovec má taky šneky a želvičku, neteř má rybičku :) prostě taková víceméně nenáročná zvířatka :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť